Politic

O delegație din Norvegia se află la Chișinău: Securitatea energetică și parcursul european al Republicii Moldova, pe agenda discuțiilor

O delegație a Comisiei afaceri externe și apărare din Norvegia se află la Chișinău până pe 21 noiembrie. Parlamentarii norvegieni vor avea întrevederi cu conducerea țării – președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean.

De asemenea, agenda vizitei include discuții cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

La Guvern, deputații din Norvegia se vor întâlni cu vicepremierul Oleg Serebrian, ministrul Energiei, Victor Parlicov, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și cu Vladimir Cuc, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Mai sunt planificate întrevederi cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, și cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Deputații din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei se află în Republica Moldova în perioada 19 – 21 noiembrie. Subiectele discuției sunt securitatea energetică și parcursul european al Republicii Moldova.

Citește mai mult