Externe

Mihai Popșoi: „Republica Moldova ar putea deschide o Ambasadă în Kazahstan”

Un obiectiv al autorităților de la Chișinău, în contextul cooperării moldo-kazahe, este deschiderea unei Ambasade a Republicii Moldova în Kazahstan, care ar acoperi și alte țări din Asia Centrală, regiune importantă pentru țara noastră, a declarat vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, la masa rotundă privind oportunitățile de cooperare moldo-kazahă.

Republica Moldova este un partener regional important pentru Republica Kazahstan, a declarat Ambasadorul kazah la Chișinău, Almat Aidarbekov, la masa rotundă privind oportunitățile de cooperare moldo-kazahă.

Almat Aidarbekov, s-a referit în discursul său la ultimile reforme din Kazahstan, care au impact benefic asupra dezvoltării țării, implicit asupra creșterii nivelului de trai al cetățenilor. Reformele sunt aplicate atât în domeniul economic, care presupune modernizarea întreprinderilor și atragerea investițiilor, cât și în cele social și educațional. În acest sens, o mare atenție se acordă educației și cercetării.

La rândul său, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că anul 2024 va fi unul foarte important pentru cooperarea economică dintre Republica Moldova și Republica Kazahstan, la Astana urmând să aibă loc, după o pauză de 9 ani, o nouă ședință interguvernamentală moldo-kazahă, care va impulsiona relațiile dintre agenții economici din ambele țări. Astfel, Republica Moldova ar putea deveni o punte economică dintre Kazahstan și Uniunea Europeană.

Autor: Anatol Caciuc

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult