Social

Mai multe școli din Republica Moldova au fost dotate cu seturi de robotică de ultimă generație

Un număr de 110 instituții de învățământ din Republica Moldova au fost dotate cu seturi de robotică, cu ajutorul cărora elevii își vor dezvolta abilitățile în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Noile echipamente de robotică conțin senzori, motoare și piese pentru a proiecta și a construi roboți și a elabora proiecte la diferite discipline școlare.

Ministrul Educației și Cercetării prezent la evenimentul de transmitere a seturilor de robotică, a vorbit despre importanța noilor tehnologii pentru sistemul educațional.

„Anul viitor vom continua cu noi proiecte de transformare digitală a educației. Cu suportul partenerilor de dezvoltare ne propunem creșterea numărului „claselor viitorului”, demararea noilor proiecte inovaționale, dotarea școlilor cu echipamente tehnice, precum și instruirea cadrelor didactice în domeniul educației digitale etc.”, a declarat Dan Perciun.

Cele peste 800 de seturi de robotică în valoare de circa 300.000 de dolari au fost oferite de către partenerii de dezvoltare, Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, dar și Western NIS Enterprise Fund în cadrul Programului Național de Studiere a Roboticii Educaționale, implementat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” sub egida Ministerului Educației și Cercetării.

Programul de studiere a roboticii a fost lansat în Republica Moldova în martie 2014. În prezent, inițiativa este implementată în circa 270 de instituții educaționale din țară. Până acum, au beneficiat peste 40 de mii de elevi din nordul, centrul și sudul țării, iar circa 650 de profesori au fost instruiți pentru predarea roboticii în școală.

Citește mai mult