Politic

Moscova impune interdicție de intrare în Rusia pentru mai mulți oficiali din Republica Moldova

Federația Rusă impune interdicție de intrare în țară pentru mai mulți oficiali din Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului rus de Externe. Potrivit sursei, decizia a fost anunțată de Moscova, astăzi și transmisă ambasadorului țării noastre la Moscova, Lilian Darii, care a fost convocat la Ministerul rus de Externe.

Instituția susține că decizia a fost luată în legătură cu „persecuția în curs de motivare politică a mass-media în limba rusă din Republica Moldova, inclusiv blocarea accesului la site-urile web ale acestora”. Contactat de Radio Moldova, reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău nu au răspuns apelurilor.

Amintim că la 30 octombrie, Serviciul de Informații și Securitate a solicitat Comisiei pentru Situații Excepționale sistarea mai multor posturi de televiziune și blocarea unor portaluri care reprezintă un pericol la adresa securității informaționale. Potrivit șefului SIS, Alexandru Musteața, acțiunile acestor posturi TV fac parte din războiul hibrid dus de Rusia împotriva Republicii Moldova.

Citește mai mult