Social

UPDATE Peste 100 de localități din centrul și sudul țării rămân fără energie electrică din cauza condițiilor meteo dificile

UPDATE La ora 13:00 circa 149 de localități din 15 de raioane din centrul și sudul țării, inclusiv municipiul Chișinău erau afectate parțial sau în totalitate de lipsa energiei electrice. Ninsoarea puternică și vântul au doborât mai mulți arbori peste liniile electrice aeriene, producând numeroase rupturi de conductoare, deteriorând echipamente de protecție și fixare, cauzând astfel deconectări avariate ale instalațiilor electrice. Din cauza căderii zăpezii, mai multe drumuri sunt impracticabile, ceea ce face imposibilă deplasarea echipelor în teren.

UPDATE 109 localități din raioanele din centrul și sudul țării sunt deconectate parțial sau în totalitate de la energie electrică, anunță distribuitorul Premier Energy. Potrivit sursei, precipitațiile sub formă de zăpadă și vântul puternic cauzează rupturi de conductori și de crengi, care prin căderea lor afectează liniile electrice aeriene.

Știrea inițială Circa 38 de mii de consumatori din 59 de localități din raioanele de sud - Comrat, Cahul, Cantemir, Vulcăneṣti, Taraclia, Ciadîr - Lunga, au rămas fără lumină, anunță Premier Energy. Vântul puternic în rafale și ninsoarea au produs deconectări în rețelele electrice.

Echipele de intervenție se află în teren și întreprind măsurile necesare de restabilire a furnizării energiei electrice către toți consumatorii. În același timp, Premier Energy atenționează cetățenii asupra respectării regulilor de securitate electrică.

În cazul situațiilor de urgență, cetățenii sunt îndemnați să apeleze operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.

Amintim că avertizarea „cod galben” de condiții meteo complicate se menține până la sfârșitul zilei de 26 noiembrie.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult