Cultură

MEDITAȚII ÎN CHEIA SOL - actorul și interpretul Vitalie Todirașcu

Vitalie Todirașcu s-a născut la 23 iulie 1969 în orașul Chișinău. După absolvirea școlii medii din Grătiești, studiază la Academia de Arte „George Enescu din Iași (facultatea actorie, teatru și film), iar mai apoi termină cu succes și Academia de Arte din București, secția canto clasic (tenor). În anii 2000 - 2001 debutează pe scena Conservatorului din București în opera „Don Giovanni” de W.A.Mozzart (rolul lui Don Ottavio), opera „Traviata” de Giuseppe Verdi (rolul lui Alfredo). A fost actor la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, redactor-prezentator la Radio Moldova.

În prezent activează în domeniul muzicii, colaborând cu textieri și compozitori din republică. Având o voce profundă, puternică, frumos timbrată, lansează mai multe cover-uri din muzica românească și internațională.

„Dacă m-ar întreba cineva ce înseamnă pentru mine muzica, aș spune, bineînțeles, char dacă sună ușor banal, că muzica este viața mea. Și, probabil, aș mai completa că muzica bună te educă, te vindecă, îți tămăduiește sufletul, îți face ziua mai bună. Ș-apoi, dacă ești înzestrat cu har de la Dumnezeu și ... mai și cânți, ai fericita ocazie să te bucuri îndoit, dăruind prin muzică clipe de neuitat oamenilor setoși de frumos, de emoții înălțătoare.

Muzica este oriunde și fără ea ar fi atât de pustiu în sufletele noastre. Muzica reușește să declanșeze în noi trăiri diverse, sentimente, stări sufletești aparte, gânduri, dorințe, plăceri și chiar amintiri.

Melodiile și muzica bună în general umanizează sufletele, înalță inimile... Puterea muzicii, eu cred, constă în faptul că ea se adresează direct sufletului”.

Citește mai mult