Politic

LIVE Ședința Parlamentului

Deputații se întrunesc, joi, în ședință plenară, începând cu ora 11:00. Potrivit Biroului permanent, pe ordinea de zi sunt incluse proiectele de lege privind bugetul de stat pentru anul 2024, bugetul asigurărilor sociale și bugetul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

UPDATE 16:10 Președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat o pauză până la ora 17:00

UPDATE 11:10 În fața Parlamentului protestează veteranii conflictului de la Nistru, care sunt nemulțumiți că nu le-au fost majorate alocațiile sociale pentru anul viitor.

De asemenea, vor fi dezbătute proiectele de rectificare a bugetului de stat pentru anul curent; simplificarea procesului de elaborare a proiectelor de acte normative; diminuarea unor taxe vamale; privind statutul, conduita și etica deputatului. În prima lectură va fi examinat și proiectul cu privire la exercitarea profesiunii de medic, cu privire la activitatea arhitecturală și cel privind modificarea cadrului normativ conex Legii taxei de stat.

În lectura a doua vor fi examinate proiectele cu privire la medicamente; la serviciile de mediere garantată de stat; extinderea termenului de desfășurare a activității de îngrijire calificată a copiilor în baza patentei de întreprinzător; instituirea sistemului de vot electronic în consiliile locale, raioanele și cele municipale și proiectul cu privire la energia electrică. În ordinea de zi se mai regăsesc proiectele privind asigurarea integrității și funcționalității pieței energiei electrice și cel privind instituirea unui nou mecanism de calcul al plății pentru posesia și folosința terenurilor din categoria fondului apelor.

Totodată, parlamentarii urmează să ratifice o serie de documente: de finanțare cu Banca Europeană de Investiții în vederea implementării Proiectului „Livada Moldovei” etc.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult