Politic

Europarlamentara Ramona Strugariu afirmă că separarea Republicii Moldova de Ucraina în cadrul aderării la UE nu ar fi o idee bună

Separarea Republicii Moldova de Ucraina pe parcursul ascensiunii în Uniunea Europeană nu ar fi o idee bună, pentru că ar putea afecta relațiile existente între Chișinău și Kiev, a declarat pentru Radio Europa Liberă europarlamentara Ramona Strugariu.

Totodată, aceasta precizează că nici măcar Republica Moldova n-ar fi foarte fericită, deoarece au multe proiecte în comun.

„Imaginați-vă ce ar fi în mințile și sufletul oamenilor și a leadership-ului de la Kiev în momentul în care cineva ar spune, să decuplăm, Republica Moldova merge mai departe, Ucraina, e o discuție pe care trebuie s-o așezăm. Cred că, nici Republica Moldova nu ar fi foarte fericită pentru că totuși există o relație puternică cu Ucraina, sunt multe lucruri care leagă aceste două țări, energetic, politic și a reconstrucției Ucrainei”, a menționat Ramona Strugariu.

Amintim că într-un interviu pentru TVR, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a menționat că viteza procesului de aderare la Uniunea Europeană depinde, în primul rând, de rezultatele reformelor din țara noastră. Totodată, a precizat că e mult mai important să ne concentrăm pe propria noastră dinamică, pe propriile noastre reforme.

Ionela Golban

Ionela Golban

Autor

Citește mai mult