Politic

Noul Consiliu municipal Chișinău s-a constituit

Consiliu municipal Chișinău (CMC), ales pe 5 noiembrie, s-a întrunit joi, 7 decembrie, în prima ședință. Aceasta a fost prezidată de consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, Galina Dragan și Daniel Rotaru, cel mai în vârstă consilier, asistat de cel mai tânăr.

IPN
Sursa: IPN

Consiliera Galina Drăgan, care a condus ședinta, a îndemnat consilierii să se concentreze pe soluționarea problemelor locuitorilor din municipiu.

Cu votul unanim a fost aprobată ordinea de zi care a inclus validarea mandatului de primar al lui Ion Ceban, mandatelor consilierilor municipali și crearea comisiilor consultative de specialitate. Crearea fracțiunilor Consiliului Municipal a fost amânată pentru următoarea ședință.

Menționăm că la ședință a fost prezent și primarul municipiului Chișinau, Ion Ceban, care a declarat în fața celor prezenți ca va face tot posibilul ca să fie primarul tuturor locuitorilor.

„Și așa cum am discutat cu mulți dintre dumneavoastră, din toate partidele politice. Oamenii ne-au votat și ne-au acordat încredere ca să furnizăm rezultate. Este ceea ce oamenii așteaptă cel mai mult. La fel, așteaptă de la noi responsabilitate, maturitate politică, profesionalism, implicare dedicație și muncă. Muncă multă pentru rezolvarea sutelor de probleme pe care le avem în oraș”, a declarat edilul.

De la tribună a vorbit și consilierul socialist Igor Dodon, care a declarat că fracțiunea este gata să susțină orice proiect care este în interesul cetățenilor.

„Mesajul socialiștilor este următor: noi considerăm că trebuie și vom susține orice proiect care este în interesul chișinăuienilor. Suntem gata să conlucrăm atât cu executivul, cât și cu orișicare consilier municipal din această componență”, a spus Igor Dodon.

Consiliera Partidului Comuniștilor, Diana Caraman, a specificat că aleșii locali au fost delegați în CMC de către cetățeni și aceasta înseamnă că toți consilierii trebuie să fie uniți.

„Haideți aici, în CMC, să uităm de lozincile ideologice și geopolitice. Haideți să nu ne contrazicem la subiecte care nu au tangențe cu problemele orășenilor. Să ne concentrăm doar pe problemele reale din capitală și consilierii comuniști sunt gata să acționeze anume așa”, a spus Diana Caraman.

Consilierul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, a declarat că speră ca în CMC vor fi evitate dezbaterile politice, iar consilierii vor discuta despre ambuteiaje, construcții ilegale și alte probleme menționate de cetățeni.

„Dacă ne pasă de Chișinău, și nu doar de ceea ce înseamnă politică, trebuie să ne așezăm la o masă și să discutăm de fapt cum trebuie să arate orașul Chișinău, despre felul cum trebuie construit și despre ce trebuie să facem și cum să comunicăm”, a declarat fostul candidat la funcția de primar al capitalei.

Precizăm că Partidul Mișcarea Alternativa Națională și Partidul Acțiune și Solidaritate au câte 20 de consilieri în Consiliul Municipal Chișinău. Partidul Socialiștilor are șase mandate în CMC, iar Partidului Comuniștilor îi revin două mandate.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult