Social

Meteorologii atenționează: În Republica Moldova sunt înregistrate temperaturi anormale pentru această perioadă

Valoarea termică în nordul țării ieri a depășit norma climatologică cu 11 grade, a precizat pentru Radio Moldova, sinopticianul Natalia Șcarevnea. Potrivit reprezentantului Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cea mai ridicată temperatură în luna ianuarie a fost în anul 1971. Atunci valoarea termică a depășit norma climatologică cu 13 grade.

„Ieri au fost temperaturi exagerate, ele au depășit norma climatologică în nordul țării cu aproximativ 11 grade. Capitala țării, plus 10 grade depășite de norma climatologică, sudul țării în jur de șapte grade. Nu putem spune dacă este un record, în anul 1971 am avut o depășire a normei de aproximativ plus 13 grade și evident acesta nu este un nou record. În anul 2005, la data de 8 – 9 ianuarie au fost depășite de 11 – 12 grade. În 2021, la data de 7 ianuarie, la stația meteo din Tiraspol a fost depășită cu 10 grade”, a menționat Natalia Șcarevnea.

Natalia Șcarevnea a mai spus că în următoarele zile sunt posibile precipitații, iar temperatura aerului la fel va fi una pozitivă.

Ionela Golban

Ionela Golban

Autor

Citește mai mult