Social

Alexei Buzu: Circa 770 de mii de gospodării s-au înregistrat pentru a beneficia de compensații

Aproximativ 770 de mii de gospodării s-au înregistrat pe platforma guvernamentală pentru a beneficia de compensații în perioada rece a anului, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

zdg.md
Sursa: zdg.md

Potrivit acestuia, cele mai multe persoane au obținut categoria foarte vulnerabilă, însă datele urmează să fie definitivate.

Ministrul a subliniat că, în luna ianuarie, pentru anumite categorii, vor fi aplicate mai multe teste pentru a verifica corectitudinea datelor introduse în sistem.

„Avem aproximativ 260 de mii de gospodării care beneficiază de compensații monetare și aproximativ 80 de mii de gospodării care beneficiază și de compensație monetară, și de compensație în factură. Am încercat să colectăm mai multe date să înțelegem mult mai bine care este situația în fiecare gospodărie, am introdus și mai multă transparență. În acest an am încercat să fim mai aproape în ceea ce privește oferirea de explicații. Pe zi, în medie, recepționăm de la 3000 la 4000 de apeluri telefonice”, a declarat ministrul.

Alexei Buzu a subliniat că persoanele care nu vor declara datele veridice în cererea pentru compensații vor putea fi obligate să întoarcă banii statului, inclusiv prin procese de judecată, atunci când va fi cazul.

Amintim că în acest an Guvernul a alocat peste 2,7 miliarde de lei pentru compensații în perioada rece a anului. Banii provin din resursele statului și de la partenerii externi.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult