Aderare UE

Republica Moldova începe procesul de evaluare a conformității legislației naționale cu cea a Uniunii Europene

La Bruxelles a fost dat startul procesului de evaluare a gradului de conformitate a legislației naționale cu cea a Uniunii Europene, se menționează într-un comunicat al Guvernului, după o vizită a delegației Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov.

gov.md
Sursa: gov.md

Reuniunea a inclus discuții cu oficialii Comisiei Europene, care vor munci împreună cu echipa guvernamentală pe parcursul procesului de negocieri. A fost convenit calendarul și detaliile procedurale ale etapei de evaluare a conformității legislației naționale cu acquis-ul comunitar, potrivit sursei citate.

De asemenea, Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu șeful Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, Gert-Jan Koopman, cu care a discutat despre ultimele evoluții în realizarea celor trei condiționalități, conform raportului Comisiei Europene din noiembrie 2023. Potrivit viceprim-ministrei, un accent deosebit va fi pus pe continuarea reformelor în sistemul judiciar și procesul de deoligarhizare.

În același timp, Guvernul precizează că în cadrul întrevederii au fost analizate posibilitățile de valorificare a asistenței și expertizei la nivelul Comisiei Europene pentru consolidarea capacităților Biroului pentru integrare europeană, ale echipei de negociatori și ale experților din instituțiile naționale.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult