Regional

Agricultorii din Cahul suspendă până marți acțiunile de protest

Agricultorii au ieșit astăzi la o nouă acțiune de protest. Aceștia au mers în coloană cu tehnica agricolă spre punctul de frontieră Leușeni, unde au blocat trecerea timp de 20 de minute. La fața locului au fost prezenți și oamenii legii care au asigurat ordinea publică. În același timp, după o întâlnire cu președintele raionului Cahul, Pavel Groza, dar și cu reprezentatul Guvernului, Igor Șevcenco, fermierii au anunțat că până marți încetează acțiunile de protest. Asta în condițiile în care acestora li s-a promis că atunci vor avea o întrevedere cu șeful Legislativului, Igor Grosu.

Ziuadeazi.md
Sursa: Ziuadeazi.md

„Suntem în a treia zi de protest, protest pașnic. Am avut întâlnire cu președintele raionului Cahul, Pavel Groza dar și cu reprezentatul Guvernului, Igor Șevcenco. Noi ne-am exprimat cerințele noastre iar ei ne-au anunțat că marți câțiva agricultori vor avea întâlnire cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Până marți oprim protestele și o să luăm o hotărâre ce va fi mai departe, a spus fermierul Adrian Istrati, citat de Ziuadeazi.md.

Precizăm că fermierii din raionul Cahul și Cantemir au ieșit pe 7 februarie, cu tehnica agricolă, la un protest pașnic.

Între timp, Guvernul a aprobat alocarea a 50 de milioane de lei pentru subvenționarea fermierilor care au înregistrat anul trecut pierderi cauzate de secetă și ploile cu grindină. Banii vor fi repartizați sub formă de plată directă pentru fiecare hectar afectat. Printre beneficiari vor fi și agricultorii din raionul Cahul, unde au fost înregistrate cele mai mari suprafețe afectate, a precizat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Cererea de acordare a ajutorului financiar va fi depusă de solicitanți la subdiviziunile teritoriale ale Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult