Regional

Biletul pentru o călătorie cu troleibuzul la Bălți s-ar putea majora până la 8 lei

O călătorie cu troleibuzul în Bălți ar putea să coste 8 lei. Vestea i-a îngrijorat pe bălțeni. Oamenii spun că și așa nu fac față cheltuielilor zilnice, iar o scumpire a transportului public ar transforma călătoria cu troleibuzul într-un lux. Potrivit primarului municipiului, scumpirea biletului de călătorie este o condiție a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care a asigurat achiziționarea a 22 de troleibuze noi.

„Trebuie să ne obișnuim că în întreaga lume nu este convenabil să-ți cumperi un bilet de unică folosință. Bălțenilor le va fi convenabil să cumpere abonamente”, a declarat primarul orașului Bălți, Alexandr Petkov

La rândul lor, oamenii nu sunt de acord cu această majorare.

„Mai bine să nu scumpească, pentru că avem salarii mici.”

„Cei care lucrează au nevoie de mai multe călătorii. Salariile nu ne ajung pentru lucruri de primă necesitate și produse alimentare. Dar dacă scumpesc și călătoriile…”

„Da, pentru noi pensionarii este mai ușor. Noi avem permis. Pentru cei care lucrează este mult mai greu.”

În perioada 27 februarie - 7 martie vor avea loc consultări publice la acest subiect. Unii consilierii cred că o nouă majorare este nejustificată și nu vor să voteze un asemenea proiect de decizie.

În prezent, la Bălți un bilet pentru călătoria cu troleibuzul costă 4 lei.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult