Social

FOTO // Fragmente de dronă de tip „Shahed", depistate în raionul Vulcănești. Precizările Poliției de Frontieră

În zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia din raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed", informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Potrivit sursei citate, informațiile au fost comunicate autorităților de competență, iar în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul.

Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică”, informează IGPF.

Autoritățile ucrainene precizează că un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.

În vederea excluderii dezinformărilor și evitarea panicii, oamenii legii îndeamnă cetățenii să-și păstreze calmul și să se informeze doar din surse oficiale.

Citește mai mult