Externe

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a fost internat la terapie intensivă

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a fost internat la „terapie intensivă la Centrul Medical Militar Național Walter Reed”, din cauza unei probleme cu vezica, anunță Pentagonul, relatează AFP și News.ro.

Lloyd Austin, aflat în centrul unui scandal după mai multe spitalizări secrete din cauza unui cancer de prostată, a fost internat duminică din cauza „unei probleme urgente la vezică”, după care i-a delegat funcțiile adjunctului său.

În seara zilei de duminică, în urma unei serii de teste și evaluări, secretarul Lloyd Austin a fost internat la secția de terapie intensivă a Centrului Medical Militar Național Walter Reed în vederea unor îngrijiri de susținere și unei observări strânse”, anunță într-un comunicat Pentagonul.

Amintim că demnitarul american a fost diagnosticat cu cancer de prostată. Într-o conferință de presă la 1 februarie, Lloyd Austin și-a cerut scuze pentru că a ținut secret că suferă de cancer, problemă care a stârnit o mare controversă în țară.

Austin a fost operat și internat de două ori în decembrie și ianuarie fără ca președintele Joe Biden să știe ceva despre asta.

De această dată, Pentagonul a comunicat cu promptitudine despre noua sa internare, presa fiind anunțată la aproximativ două ore după plecarea sa la spital.

Citește mai mult