Politic

Reprezentantul Special al Adunării Parlamentare OSCE pentru Europa de Est efectuează o vizită în R. Moldova

Reprezentantul Special al Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), Kristian Vigenin, efectuează o vizită în Republica Moldova, perioada 12 – 14 februarie. Potrivit Legislativului, oficialul va avea întrevederi cu președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu, vicepremierii Mihail Popșoi și Oleg Serebrian.

Agenda vizitei mai include discuții cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, cu șefa delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Veronica Roșca, precum și cu membrii Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Reprezentantul Special al AP OSCE, Kristian Vigenin, se va mai întâlni cu șefa misiunii OSCE în Moldova, Kelly Keiderling, și cu șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

În cadrul vizitei, vor fi abordate diverse subiecte de actualitate, printre care evoluțiile din regiune, parcursul european al Republicii Moldova și aspecte de diplomație parlamentară.

Citește mai mult