Externe

Președintele României Klaus Iohannis a convocat Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Președintele României, Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc pe 21 februarie, începând cu ora 13,00, la Palatul Cotroceni, a informat Administrația Prezidențială din România.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la: evoluții privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și implicații pentru România; progresele înregistrate în domeniul planificării apărării, în special privind derularea programelor de înzestrare și demersurile de creștere a gradului de încadrare, precum și retenția personalului.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței CSAT se află un raport privind activitatea desfășurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2023 și raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării privind activitatea desfășurată anul trecut.

"În cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale", a precizat Administrația Prezidențială.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult