Politic

Prioritățile politicii externe a Republicii Moldova, discutate de vicepremierul Mihai Popșoi cu ambasadorii UE

Prioritățile politicii externe a Republicii Moldova, dar și subiecte de actualitate din plan regional și internațional au fost discutate de vicepremierul Mihai Popșoi în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii din statele UE acreditați la Chișinău. Dialogul cu privire la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană va rămâne o prioritate majoră a diplomației moldovenești, a precizat ministrul.

Mihai Popșoi a relatat și despre procesul de partajare a competențelor între Ministerul Afacerilor Externe și Biroul pentru Integrare Europeană. Oficialul moldovean a menționat că suntem determinați să formăm o echipă eficientă pentru a avansa în obiectivele noastre atât în plan extern, cât și intern.

În exercitarea mandatului meu, voi pune accent pe consolidarea unei diplomații active, prezente și vizibile. Parteneriatele bilaterale tradiționale vor constitui un reper în cooperarea externă, complementate de consolidarea dialogului cu state din zone geografice de interes, dar unde Republica Moldova nu are o prezență suficient de pronunțată”, a spus ministrul.

În cadrul dialogului, Mihai Popșoi a mulțumit ambasadorilor pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în momente dificile, dar și pentru contribuția statelor pe care le reprezintă la inițierea negocierilor pentru aderarea a țării noastre la Uniunea Europeană.

Citește mai mult