Economic

Serghei Tomșa va deține interimatul funcției de director general al ÎS Căile Ferate din Moldova

Agenția Proprietății Publice l-a desemnat pe Serghei Tomșa, să preia interimatul funcției de director general pentru o perioadă de tranziție.

Decizia a fost luată în legătură cu faptul că, marți, 13 februarie este ultima zi de mandat a domnului Oleg Tofilat în calitate de director general al Î.S. ”Căile Ferate din Moldova”, urmare aprobării cererii de demisie depuse la finalul lunii ianuarie curent.

Serghei Tomșa este vicedirector general, responsabil de infrastructură și tracțiune și are experiență de peste 2 decenii în cadrul întreprinderii.

Amintim că Oleg Tofilat a demisionat din funcția de director al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” pe 29 ianuarie. Într-o postare pe Facebook, Tofilat a evidențiat trei principale motive care l-au determinat să-și prezinte demisia. În primul rând, el a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la continuitatea activităților CFM, subliniind necesitatea de lichiditate și proficiență operațională. Directorul a subliniat că instrumentele corporative de care dispune nu sunt suficiente pentru a satisface aceste condiții, iar măsurile esențiale, cum ar fi capitalizarea și vânzarea activelor ne-operaționale, sunt în responsabilitatea factorilor de decizie politici.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult