Politic

Consultări la Președinție // Maia Sandu a discutat despre referendumul de aderare la UE cu reprezentanții EBA Moldova

O nouă rundă de discuții despre referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană a avut loc astăzi la Președinție. Șeful statului Maia Sandu s-a întâlnit cu membrii consiliului Asociației Businessului European (EBA), organizație, care promovează comerțul și investițiile între Moldova și Piața Unică Europeană.

În cadrul discuțiilor, Maia Sandu a menționat că actuala guvernare lucrează pentru un mediu concurențial sănătos în care toți joacă după aceleași reguli și pentru o economie deschisă, liberă și digitală, pregătită pentru a fi integrată în piața unică a UE.

Totodată, șeful statului i-a îndemnat pe reprezentanții EBA să se alăture efortului autorităților de a răspândi în întreaga societate mesajul că drumul european este singura șansă pentru transformarea Republicii Moldova.

Consultările pe subiectul referendumului vor continua și în următoarele săptămâni iar plebiscitul ar putea fi organizat în toamna anului curent.

EBA a fost instituită pe fondul negocierii Acordului de Asociere, inclusiv a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, semnat în iunie 2014.

Citește mai mult