Social

Echipamente moderne pentru detectarea contrabandei, transmise în dotarea posturilor vamale de frontieră

Serviciul Vamal al R. Moldova a primit 10 truse care sunt destinate pentru controlul vamal din prima linie la posturile vamale Giurgiulești, Leușeni și Sculeni. Dispozitivele vor permite inspectorilor vamali să accelereze procesul de inspecție și să sporească eficiența controlului transporturilor de mărfuri care traversează hotarele țării noastre.

Potrivit Serviciului Vamal, echipamentele moderne în valoare de circa 3 milioane lei vor fi distribuite în special la posturile vamale de frontieră care au devenit extrem de solicitate de către transportatori, în special din cauza războiului din Ucraina.

În cadrul evenimentului de donare, șefii posturilor vamale de frontieră au prezentat funcționalitățile echipamentelor, și nemijlocit au demonstrat cum se aplică acestea în practică.

Funcționarii vamali au precizat că seturile donate includ echipamente care permit determinarea densității obiectelor și dimensiunilor acestora, detectarea pereților falși sau compartimentelor ascunse în mijlocul de transport, vizualizarea detaliilor obiectelor transportate, fără a fi necesară dezasamblarea mijloacelor de transport, reducând riscurile de deteriorare a mărfurilor transportate.

Donația a fost făcută de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA).

Citește mai mult