Social

R. Moldova oferă un nou lot de ajutor umanitar Ucrainei în valoare de aproximativ 5 milioane de lei

Republica Moldova va oferi Ucrainei un nou lot de asistență umanitară, potrivit unui proiect aprobat în ședința Cabinetului de Miniștri. În acest sens din rezervele de stat vor fi eliberate bunuri materiale în sumă de 4,9 milioane de lei, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va fi responsabil de transportarea ajutorului, a afirmat Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

„Pentru asigurarea acordării ajutorului umanitar, din fondul de rezervă al Guvernului se va aloca Ministerului Afacerilor Interne mijloace financiare după cum urmează: pentru acoperirea cheltuielilor de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suma de 101.510 lei și pentru completarea rezervelor de stat și mobilizare cu bunuri materiale, suma de 4.907.300 de lei. Urmare a aprobării proiectului, Republica Moldova va asigura intervenirea operativă în acordarea ajutorului umanitar Ucrainei, care este afectată de conflictul armat”, a declarat Adrian Efros.

Lotul este compus din bunuri din domeniile energetic, medical, cum ar fi sisteme pentru transfuzia sângelui și dezinfectanți, dar și alimente sub formă de conserve. Amintim că ajutoare similare au fost acordate statului vecin și pe parcursul anului trecut.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult