Politic

Republica Moldova denunță încă trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente

Parlamentul a denunțat alte trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente. Astfel, Legislativul a examinat propunerea de denunțare a Acordului cu privire la principiile asigurării Forțelor Armate ale statelor membre ale Comunității cu armament, tehnică, mijloace materiale, organizării activității de producție a întreprinderilor de reparații și lucrărilor de cercetări științifice și experimentale de construcție, semnat la Minsk la 14 februarie 1992.

Un alt document denunțat este Acordul privind Grupurile observatorilor militari și Forțele Colective de menținere a păcii în Comunitatea Statelor Independente, semnat la Kiev la 20 martie 1992.

De asemenea, deputații au examinat și propunerea de denunțare a Acordului statelor membre ale CSI privind colaborarea în scopul asigurării tehnico-materiale a organelor competente în domeniul combaterii terorismului și extremismului.

Denunțarea documentului este motivată de lipsa colaborării pe acest segment cu părțile contractante, precum și de faptul că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) nu a beneficiat de prevederile acestui Acord, ceea ce face inoportună menținerea calității de stat membru al Republicii Moldova la Acordul vizat.

Citește mai mult