Cultură

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” a ajuns la cea de-a 58-a ediție

Astăzi va fi inaugurată ediția a 58-a a Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărțișor”. Agenda acestui important eveniment cultural include peste 60 de spectacole de diferite genuri, care vor avea loc atât la Chișinău, cât și alte 43 de localități din țară. Concertul de inaugurare va avea loc la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”.

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”, care este cel mai longeviv și prestigios eveniment muzical din țara noastră, în fiecare an vine cu noutăți în ceea ce privește conceptul regizoral, precum și formatul repertorial. Astfel, în astă seară, pe lângă tradiționalul concert de inaugurare, pentru prima dată în istoria sa, Festivalul va găzdui un spectacol de muzică electronică - „Electric Spring”, la Arena Chișinău.

Astfel, „Mărțișorul” se reinventează și devine o punte între tradițional și inovator, un liant între generații, a declarat Ministrul Culturii Sergiu Prodan.

„În acest an Festivalul „Mărțișor” vine cu mai multe noutăți. Avem o proaspătă imagine grafică prin care suntem invitați să sărbătorim împreună magia primăverii, îmbinând tradiția modernizată. O altă noutate ține de geografia spectacolelor, pentru prima dată, acestea vor ajunge în toate cele 38 de raioane ale țării. De-a lungul întregii luni martie, în fiecare zi, cu sprijinul Guvernului și al Ministerului Culturii se vor ține 43 de concerte de sate și orașe”, a menționat Sergiu Prodan.

Ministrul Sergiu Prodan a mai menționat că Festivalul „Mărțișor” va ajunge și în diasporă. În perioada 6 martie - 12 aprilie, conaționalii noștri din Portugalia, Germania, Spania, Regatul Unit al Marii Britanii, Regatul Belgiei și Irlanda sunt așteptați la spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, prezentat de Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Totodată, mai multe asociații diasporale vor organiza de sine stătător concerte cu participarea artiștilor de la Chișinău.

Precizăm că astăzi, cu începere de la ora 18:10, Radio Moldova va transmite în direct Concertul de deschidere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, ediția a 58-a, cu genericul „Mărțișor: Magia Primăverii”.

Citește mai mult