Politic

Președinta Maia Sandu a reluat consultările pentru referendumul privind integrarea europeană

După o pauză, președinta Maia Sandu reia consultările privind referendumul privind integrarea țării. Potrivit unui comunicat de presă, șefa statului, a continuat, pe 13 martie, consultările cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova și ai organizațiilor membre.

presedinte.md
Sursa: presedinte.md

În cadrul întâlnirii, șefa statului a menționat rolul pe care îl au sindicatele în protecția drepturilor angajaților și crearea locurilor de muncă, dar și încurajarea eficienței și sporirea productivității prin preluarea bunelor practici europene, mai notează sursa citată.

„Șefa statului a subliniat importanța unei informări și unei comunicări corecte despre UE în fiecare comunitate, asta demonstrând unitatea și sprijinul întregii societăți pentru proiectul de integrare europeană”, potrivit comunicatului de la Președinție.

Amintim că Maia Sandu a solicitat Parlamentului să organizeze un referendum privind integrarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ulterior ea a propus Legislativului modificarea Codului Electoral, și au introdus în legislația națională prevederea potrivit căreia referendumul republican poate avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, parlamentare sau locale.

Amintim că, pe 24 decembrie, ziua în care șefa statului Maia Sandu și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat prezidențial, ea a solicitat Parlamentului organizarea unui referendum privind integrarea europeană a Republicii Moldova. Peste câteva zile, Parlamentul a adoptat amendamente care prevăd că Referendumul republican poate fi organizat odată cu alegerile parlamentare, prezidențiale sau locale.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult