Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, audiat de CNA
Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a fost audiat astăzi de către reprezentanții Centrului Național Anticorupție în legătură cu presupuse ilegalități în gestionarea bugetului. Informația a fost confirmată pentru Radio Moldova de către CNA.
Edilul capitalei Ion Ceban a anunțat astăzi că în ultima perioadă mai mulți funcționari de la Primăria municipiului Chișinău au fost audiați de CNA, Procuratură, iar astăzi este citat să dea explicații într-un dosar viceprimarul Ilie Ceban.
„În câteva săptămâni, colegii noștri tot mai des sunt invitați pe la organele de drept, începând cu CNA, Procuratură pentru a da tot felul de explicații pe dosare inventate. Astăzi domnul viceprimar nu este la ședință pentru că în loc să se ocupe de treburile Primăriei, trebuie să se ducă să dea tot felul de explicații, chestiuni inventate de către unii deputați, consilieri PAS pe la organele de drept”.
Președinta fracțiunii PAS în Consiliul municipal, Zinaida Popa, a declarat pentru Radio Moldova că au fost depuse sesizări la organele de drept cu referire la presupusele ilegalități comise de unii funcționari municipali și așteaptă ca instituțiile abilitate să investigheze cazurile.
„Toate denunțurile fracțiunii PAS publice le putem găsi la comunicate de presă unde noi am făcut trimitere la legislație, la anumite articole din legislație. Sunt organele cele abilitate care trebuie să se expună. În cazul în care se constată ilegalitatea, oamenii să răspundă, în cazul în care nu, atunci să vină cu explicațiile de rigoare, conform legislației”.
Șefa Serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Ciubotaru Starinschi, a confirmat pentru postul nostru de radio că viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a fost citat astăzi pentru audieri într-o procedură contravențională ce vizează gestionarea bugetului municipal. Potrivit acesteia, funcționarul s-a prezentat la CNA, dar s-a abținut să facă declarații.
Precizăm că, anterior, mai mulți funcționari ai Primăriei capitalei au fost instruiți de ofițerii CNA în ceea ce vizează măsurile de prevenire și combatere a corupției în instituțiile publice, dar și denunțarea actelor de corupție.