Social

Două focare de rujeolă, înregistrate în municipiul Chișinău

În municipiul Chișinău sunt înregistrate în prezent 2 focare de rujeolă, a declarat la ședința Primăriei Capitalei, șeful-adjunct al Direcției generale asistență medicală și social, Vladimir Bolocan. Potrivit acestuia, 13 persoane au fost infectate la un centru de refugiați, iar un alt focar a fost identificat într-o familie. Persoanele infectate au fost internate la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii.

„Un focar fiind într-un centru de refugiați de pe strada Testimițanu. Acolo au fost confirmate 13 cazuri de rujeolă și mai sunt încă 10 cazuri suspecte. Totodată există un focar familial unde un caz fiind deja confirmat de analize de laborator, alte patru cazuri rămân în continuare suspecte”, a explicat șeful-adjunct al Direcției generale asistență medicală și social.

Vladimir Bolocan a recomandat părinților să-și vaccineze copiii împotriva rujeolei, deoarece un alt remediu în momentul de față nu există.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică oferite pentru Radio Moldova, în anul 2023, peste 88 de mii de copii au fost vaccinați împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului, în total administrându-se 3 doze, la vârstele de un an, 7 și 15 ani.

Citește mai mult