Social

JCET-2024: Militarii moldoveni, români și americani se vor antrena împreună pe poligoanele Armatei Naționale

Militarii Armatei Naționale se vor instrui împreună cu colegii lor din România și Statele Unite ale Americii (SUA), la exercițiul multinațional „JCET-2024”, anunță Ministerul Apărării.

„Antrenamentele vor avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 1-19 aprilie, curent. Exercițiul are ca scop antrenarea în comun și efectuarea unui schimb de experiență între militarii forțelor speciale moldovenești, române, americane, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante. Totodată, la ediția din acest an vor participa și reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază de Stat, precum și Detașamentului cu destinație specială „Pantera”, se menționează în comunicat.

Conform scenariului, militarii vor executa parașutări, trageri de luptă avansate pe timp de zi și noapte, exerciții de antrenament în teren cu misiuni specifice.

„Joint Combined Exchange Training” (JCET) se desfășoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

Militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.

În contextul desfășurării exercițiului „JCET 2024”, Ministerul Apărării precizează că tehnică militară se va deplasa în perioada vizată din unități la poligoanele Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult