Economic

La Tokyo a fost lansată Asociația Wine of Moldova Japan

La Tokyo, Japonia, sub patronajul Oficiului Național al Viei și Vinului, a fost lansată Asociația Wine of Moldova Japan, dedicată promovării vinurilor moldovenești pe piața japoneză, informează Ministerul Agriculturii. Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, la eveniment au participat producători de vin din Republica Moldova, înalți oficiali din Guvernul Japoniei și Dieta Națională a Japoniei, precum și reprezentanți ai organizațiilor partenere, printre care JICA și USAID.

maia.gov.md
Sursa: maia.gov.md

Asociația Wine of Moldova Japan își propune să organizeze diverse evenimente și campanii de marketing pentru a promova vinurile Moldovei în Japonia și pentru a sprijini producătorii autohtoni în accesarea acestei piețe.

*„Acest pas reprezintă o oportunitate semnificativă și un moment de cotitură pentru industria vinicolă moldovenească. Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită colaborării strânse între partenerii de dezvoltare, mediul privat și echipa de la Oficiul Național al Viei și Vinului din Moldova. Desigur, este important să menționăm sprijinul constant pe care l-am primit din partea ambasadei Republicii Moldova la Tokyo. Toate eforturile noastre au un scop: să extindem prezența vinurilor moldovenești pe piețele internaționale și să consolidăm reputația acestora”, a menționat secretarul general al MAIA, Sergiu Gherciu.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult