Externe

Anthony Blinken se află la Paris pentru a discuta cu Emmanuel Macron despre sprijinul pentru Ucraina și crizele internaționale

Secretarul de stat american Anthony Blinken a sosit într-o vizită la Paris, unde va purta discuții cu președintele francez Emmanuel Macron cu privire la sprijinul Ucrainei în războiul cu Rusia și conflictul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, transmite Ukrainskaia Pravda.

Potrivit oficialilor, secretarul de stat și liderii francezi vor analiza rezultatele unei conferințe internaționale pe care la Paris a susținut-o în februarie pentru a asigura sprijin financiar și militar pentru Ucraina.

Se așteaptă ca Blinken să discute despre „criza internațională în creștere” cu Macron. De asemenea, va purta discuții cu ministrul francez de externe Stephane Sejournay.

Totodată, Ministerul francez de Externe precizează că Sejournay și Blinken vor discuta despre pregătirile pentru summitul NATO de la Washington din iulie, precum și despre „crizele” din Orientul Mijlociu, Ucraina și Sudan.

Departamentul de Stat a anunțat cu o zi înainte că Blinken se va întâlni cu Macron, Sejournay și alți oficiali cheie francezi pentru a discuta eforturile internaționale de sprijinire a Ucrainei.

Amintim că în martie, președintele francez Emmanuel Macron a spus că „nu se poate exclude” ca trupe occidentale să fie trimise în Ucraina.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult