Externe

Împușcături într-o școală din Finlanda: Un copil ucis și doi răniți

Un copil a fost ucis și doi au fost grav răniți într-un schimb de focuri de armă la o școală de lângă capitala finlandeză, a anunțat poliția, iar un elev de 12 ani suspectat de atac a fost arestat preventiv. În urma împușcăturilor, poliția a izolat o clădire a școlii Viertola din suburbia Vantaa din Helsinki. Minorul a fost reținut fără alte violențe în suburbia Siltamaki, departe de școală. Atât suspectul, cât și arma se află acum în custodia poliției, a declarat poliția, transmite Reuters.

Reuters
Sursa: Reuters

Deocamdată nu există alți suspecți, a precizat poliția. Aceștia nu au oferit detalii privind identitatea suspectului sau a victimelor, în afară de faptul că toate erau finlandeze în vârstă de 12 ani și eleve la școală.

Cei doi supraviețuitori au suferit răni grave, a precizat districtul spitalului regional din Helsinki într-un comunicat, fără a oferi detalii.

Suspectul a recunoscut atacul în cadrul unui interviu preliminar, a declarat poliția, iar infracțiunile vor fi investigate ca omor și tentativă de omor.

Nimeni nu a vorbit încă în numele suspectului. Acesta va fi dat în grija serviciilor sociale, deoarece un copil nu poate fi plasat în arest preventiv, a declarat poliția.

Poliția a declarat că motivul nu este clar. Permisul de port-armă a aparținut unei rude a suspectului, au spus ei.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult