Economic

Primele 26 de vagoane-cisterne cu motorină oferită de România au ajuns la Căușeni

Prima tranșă din cele 4 mii tone de motorină, oferită de România Republicii Moldova în calitate de ajutor umanitar extern a ajuns la Căușeni. Garnitura de tren cu 26 vagoane-cisterne constituie 1336 tone și urmează să fie distribuită către beneficiarii finali, informează Agenția Rezerve Materiale (ARM).

ARM
Sursa: ARM

Informarea beneficiarilor va fi efectuată prin intermediul Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Consiliile raionale (Direcțiile agricole) și pe pagina oficială a ARM.

Pentru recepționarea motorinei, beneficiarii urmează să prezinte un set de acte: buletinul de identitate în copie autentificată, copia autentificată a extrasului/certificatului de înregistrare a întreprinderii sau a gospodăriei țărănești și ștampila autorizată.

Amintim că AIPA a recepționat 1.546 de cereri cu privire la solicitarea ajutorului umanitar extern acordat de către România, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de seceta din anul 2022. Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, ajutorul pentru cei selectați va fi de circa 40 de litru per hectar.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult