Social

Un nou partid pe arena politică de la Chișinău, condus de un fost premier

Fostul prim-ministru din perioada guvernării comuniste, Vasile Tarlev, a anunțat astăzi despre crearea unui nou partid - „Viitorul Moldovei”, președintele căruia a devenit din februarie, pe un mandat de patru ani. Experții susțin că noua formațiune s-ar plasa pe eșichierul de stânga, dar avea scopul să rupă din electoratul de centru-dreapta.

IPN
Sursa: IPN

Partidul ”Viitorul Moldovei”, prezentat astăzi de Vasile Tarlev, a fost creat în baza formațiunii „Bugeacul Nostru” înregistrată la Agenția Servicii Publice, în noiembrie 2022, cu sediul la Comrat. Politicianul a anunțat că formațiunea are un plan de acțiuni pentru dezvoltarea statului în toate domeniile de activitate, dar și proiecte de susținere a sectorului real și producătorului autohton.

„Partidul „Viitorul Moldovei” are un plan de acțiuni pentru dezvoltarea statului în toate domeniile de activitate, pe plan intern, extern și regional, dar și proiecte concrete pentru dezvoltarea economică și susținere a producătorului autohton”, a precizat fostul prim ministru.

Partidul lansat de Vasile Tarlev mai degrabă este unul de pe eșichierul de stânga a politicii naționale, iar deocamdată nu sunt clare sursele de finanțare ale acestuia a precizat pentru Radio Moldova expertul Ion Tăbârță.

„Noua formațiune, condusă de Vasile Tarlev mai degrabă se plasează pe eșichierul de stânga a politicii autohtone, dar are drept scop să rupă voturi de la electoratul de centru-dreapta. Important este dacă proiectul lui Tarlev este desinestătător sau este un proiect polittehnologic, inițiat, susținut de Federația Rusă”, a menționat expertul.

Amintim că, Vasile Tarlev și-a început cariera la o fabrică de bomboane din Chișinău, în 1995, unde a deținut funcția de director. În perioada 2001-2008, când la putere se aflau comuniștii acesta a fost prim-ministru al Republicii Moldova. În noiembrie 2009, ex-premierul Vasile Tarlev anunța public că se retrage din politică.

Olga Stăvilă

Olga Stăvilă

Autor

Citește mai mult