Externe

Auditori din țări NATO vor lucra în cadrul Ministerului Apărării de la Kiev

Ministerul ucrainean al Apărării anunță că a creat un organ consultativ de coordonare în cadrul Departamentului de audit intern, denumit Comitetul de audit, din care fac parte, în special, auditori interni din state membre NATO, relatează Ukrainskaia Pravda.

pravda.com.ua
Sursa: pravda.com.ua

Decretul de înființare a Comitetului a fost semnat de ministrul apărării, Rustem Umerov.

ёComitetul este una dintre componentele noului model de reformă a controlului financiar în cadrul Ministerului Apărării din Ucraina. Comitetul este format din auditori interni certificați din statele membre NATO și din Ucraina, cu mulți ani de experiență în furnizarea de servicii de audit intern”, explică Ministerul Apărării de la Kiev.

Conform sursei, Comitetul de audit este înființat "pentru a se consulta și a examina aspecte legate de funcția de audit intern, pentru a pregăti recomandări pentru îmbunătățirea activității în cadrul Ministerului Apărării și pentru a menține un nivel ridicat de încredere publică în minister ca instituție de stat. Acesta va consolida funcția de audit intern și, în același timp, va fi un organism care va dezvolta funcționalitatea acesteia", precizează comunicatul.

Ministerul Apărării de la Kiev a anunțat că din Comisie fac parte:

Crearea acestui Comitet vine în contextul în care republicanii din Congresul SUA - unde este blocat un pachet de ajutor militar semnificativ pentru Ucraina - au cerut să fie urmărit modul în care sunt cheltuiți banii contribuabililor americani, pe fondul unor scandaluri de corupție la Kiev, inclusiv în Ministerul Apărării.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult