Externe

„Teroarea rusă împotriva orașelor și infrastructurii Ucrainei provoacă suferințe incomensurabile”. Germania va trimite în Ucraina încă un sistem de apărare aeriană

Germania a anunțat că va transfera de urgență un complex de rachete antiaeriene Patriot în Ucraina, a anunțat Ministerul Apărării al Republicii Federale Germania pe rețeaua de socializare X. Potrivit ministrului Boris Pistorius, Berlinul face tot posibilul pentru a sprijini Kievul.

„Teroarea rusă împotriva orașelor și infrastructurii Ucrainei provoacă suferințe incomensurabile. De asemenea, pune în pericol aprovizionarea cu energie a populației și distruge instalațiile industriale care sunt importante pentru pregătirea operațională a forțelor armate ucrainene”, a subliniat el.

Pe măsură ce Moscova și-a intensificat atacurile asupra Ucrainei în această primăvară, deficitul de sisteme de apărare aeriană din orașele și satele ucrainene este resimțit mai mult, deoarece atacurile rusești au cauzat o creștere a numărului de victime.

Bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au distrus mai multe centrale termice din întreaga țară, inclusiv centrala Trypillia, principalul furnizor de energie electrică al regiunilor Kiev, Jîtomyr și Cerkasî.

Kievul și-a intensificat apelurile către aliați pentru a oferi Ucrainei mai multe sisteme de apărare antiaeriană, în special cu sisteme Patriot fabricate în SUA care pot intercepta rachete balistice.

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelensko i-a mulțumit cancelarului german Olaf Scholz.

*„Acesta este un adevărat semn de sprijin pentru Ucraina într-un moment critic pentru noi. Îi îndemn pe toți ceilalți lideri ai țărilor noastre partenere să urmeze exemplul”, a spus Zelenski după un apel telefonic cu Scholz.

​​Anterior, ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmytro Kuleba, a spus că sunt în desfășurare „negocieri active” cu aliații privind achiziția a două baterii ale sistemului de apărare antiaeriană Patriot și una - SAMP/T..

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult