Social

Șoferul camionului implicat în accidentul de la Măgdăcești, plasat în arest la domiciliu

Șoferul camionului, reținut în urma gravului accident rutier de la Măgdăcești, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Demersul procurorilor a fost examinat de către judecătoria Criuleni. Bărbatul pledează nevinovat.

Șoferul camionului adus în fața judecătorilor a refuzat să vorbească cu presa. Ședința de judecată a durat mai mult de o oră, iar după pronunțarea sentinței bărbatul a plecat acasă.

„Declarații nu dau, lucrează poliția.”

Procurorul de caz a anunțat că bărbatul pledează nevinovat. Șoferul camionului este de acord să ofere ajutor persoanelor vătămate.

„Demersul a fost admis în totalitate, măsură este una necesară în vederea desfășurări procesului penal în condiții optime, învinuitul reieșind din pedeapsa ce urmează să fie aplicată în cazul în care va fi găsit vinovat să nu se eschiveze și să nu influențeze careva martori sau să împiedice la buna desfășurare a procesului penal”, a explicat procurorul Ion Geru.

Dacă va fi găsit vinovat, șoferul camionului riscă de la trei până la șapte ani de închisoare, precum și suspendarea dreptului de a conduce.

În prezent, anchetatorii analizează toate circumstanțele cazului cu audierea tuturor participanților la trafic implicați în accidentul rutier.

Accidentul s-a produs pe 11 aprilie în satul Magdăcești, raionul Criuleni. Un microbuz de pe ruta Drăsliceni-Chișinău a fost lovit de către un camion, șoferul căruia nu s-ar fi asigurat la manevra de depășire.

În urma impactului, microbuzul cu pasageri a fost proiectat într-un gard de beton, lateral lovind și un stâlp de electricitate. În consecință, 18 oameni, printre care trei copii, au ajuns la spital. Șoferii nu au avut de suferit. În cazul ambelor conducători auto testul alcoolscopic a fost negativ.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult