Economic

O nouă licitație la Aeroport: APP cere modificarea condițiilor și extinderea termenului de transmitere în chirie a spațiilor comerciale

Licitația pentru locațiunea spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) va fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale. Un anunț în acest sens a fost făcut de Agenția Proprietății Publice (APP).

„Având în vedere că în ultima etapă a licitației anterioare a depus actele doar o singură companie, Agenția Proprietății Publice (APP) propune ca o nouă licitație să se organizeze cu schimbarea condițiilor”, anunță sursa citată.

Potrivit APP, instituția va recomanda AIC să examineze oportunitatea ajustării caietului de sarcini prin: includerea explicațiilor suplimentare și mai detaliate ale criteriilor, fără a lăsa loc de interpretări. De asemenea se va recomanda reducerea numărului de aeroporturi în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, drept recomandare de la 10 la 7. Totodată se propune divizarea licitației în două loturi distincte, pe domenii, un lot pentru Travel Retail (magazine) și un alt lot pentru Food and Beverages (restaurante).

APP precizează că se va propune și extinderea termenului de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani pentru compania câștigătoare.

„Menționăm că termenul de 3 ani prevăzut inițial în caietul de sarcini este bazat pe normele legale existente. Pentru a exclude limitarea actuală de maximum 3 ani de contract în locațiunea spațiilor din cadrul aeroportului, APP va veni către Parlament cu propuneri de ajustare a legii, pentru a include Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău” în lista bunurilor nepasibile (interzise) de privatizare. Această modificare, de asemenea, va garanta că AIC va rămâne în proprietatea statului pe viitor”, informează APP.

Licitația va începe după ce modificările legislative privind bunurile nepasibile de privatizare vor fi implementate.

Amintim că la 16 aprilie a fost sistat pentru a doua oară procesul de licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. S-a întâmplat din motiv că singura companie care s-a înregistrat în concurs, Lagardere Travel Retail, nu a prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală.

Precizăm că Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) și Agenția Proprietății Publice (APP) au scos la licitație spațiile din incinta Aeroportului Internațional Chișinău, cunoscute ca Zonă Sterilă și Zonă Duty Free.

Citește mai mult