Economic

Salariile angajaților din instituțiile de învățământ aflate la autogestiune se majorează

Personalul din instituțiile de învățământ care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică va beneficia de un spor lunar în valoare fixă de 1300 de lei, începând cu luna ianuarie 2023. O decizie în acest sens a fost aprobată, miercuri de Cabinetul de Miniștri.

Proiectul prevede, de asemenea, creșterea salariului minim al angajaților din aceste instituții de la 3500 de lei până la 4000 de lei.

Tot în această ședință, Guvernul a aprobat normativele pentru plata membrilor echipelor care participă la proiecte din domeniile cercetării și inovării finanțate din surse externe. Scopul majorărilor este de a valorifica oportunitățile oferite de statutul de țară asociată la Programul Uniunii Europene pentru Cercetare Inovare „Orizont Europa”.

Potrivit Executivului, aceste modificări vor permite instituțiilor din domeniile cercetării și inovării care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică să acceseze fonduri europene în condiții egale cu organizații similare din statele membre ale Uniunii Europene.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult