Sport

Pachete exclusive pentru Jocurile Olimpice de la Paris, vândute cu sume de până la jumătate de milion de dolari

Cei mai bogați oameni ai lumii cheltuiesc până la 500.000 de dolari pentru pachete „ultra-exclusive” pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Acestea includ întâlnirea cu sportivi, accesul la satul atleților și „șansa de a face parte din ceremonia de deschidere”, se arată într-un articol publicat de The Guradian.

GR8 Experience, o „agenție internațională de experiență” deținută parțial de managerul de afaceri al starului de baschet LeBron James și managerul de relații publice al jucătorului de tenis Rafael Nadal, vinde pachete olimpice despre care susține că includ bilete la 14 evenimente precum proba de 100 m masculin, ceremonia de deschidere și finala contra unui tarif de 381.600 de dolari.

În plus față de așa-numitele bilete de categoria A, agenția susține că poate organiza „experiențe pe care nu le poți cumpăra”, inclusiv întâlniri cu sportivii, tururi ale zonelor cu acces restricționat, cum ar fi satul sportivilor, acces privat după orele de program la Luvru și o „cină regală la Palatul Versailles”.

Directorul executiv al Barnabas Carrega, GR8 Experience a declarat pentru The Guardian că agenția sa le oferă superbogaților „acces care nu este disponibil publicului, inclusiv timp cu sportivii”.

El a refuzat să numească sportivii pe care i-a înscris, dar a spus că a organizat anterior evenimente private cu Nadal și cu colegul său de tenis Novak Djokovic, precum și cu fostul schior olimpic italian Giorgio Rocca.

„Pentru Jocurile Olimpice sunt câțiva jucători de tenis, dar și alți sportivi, însă nu pot da nume”, a spus el.

Întrebat despre costul întâlnirilor, el a spus că va „depinde de structura întâlnirii”. Prețul, a spus el, variază de la 25.000 de dolari până la 500.000 „dacă vorbim despre unul dintre cei mai buni sportivi care petrece mult timp”.

Asta însemnând că cei care vor cumpăra astfel de pachete vor avea posibilitatea să petreacă 15 minute cu sportivii pentru a face poze și a avea conversații rapide, sau, contra unei sume uriașe, pot lua prânzul cu sportivii.

Totuși, susține Carrega, unii sportivi ar putea să nu ofere experiența pe care o caută clienții.

„Unii sportivi cu un nume uriaș, s-ar putea să nu aibă carisma necesară pentru clienți, alții oferă o experiență adevărată. Ei trebuie să pară că vor să fie acolo, fără să spună „bună”, dar în cinci minute este evident că vor să scape”, a spus el.

Un total de 10 milioane de bilete vor fi disponibile pentru Jocuri. Cel mai scump bilet valorează 2 700 de euro și este de la ceremonia de deschidere, iar cele mai ieftine bilete sunt la prețul de 24 de euro pentru câteva probe: fotbal, rugby, tir și golf. În rest, prețul majorității biletelor variază între 50 și 200 de euro.

A 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc la Paris între 26 iulie și 11 august 2024. La ediția din acest an vor participa 10 500 de sportivi care vor concura la 32 de probe.

Din partea Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris s-au calificat șase sportivi: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Maria Olarașu, Daniela Cociu, Dan Olaru și Serghei Tarnovschi.

Este pentru a treia oară când capitala Franței găzduiește unul dintre cele mai importante evenimente din lumea sportului. Anterior, Jocurile s-au desfășurat la Paris în 1900 și 1924.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult