Economic

Deputații propun extinderea termenului de privatizare pentru locuințele pasibile

Termenul de privatizare pentru locuințele pasibile de privatizare, care expiră pe 31 mai curent, ar putea fi extins până în decembrie 2025. O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de lege avizat de către Comisia parlamentară economie, buget și finanțe.

În cadrul ședinței de miercuri a Comisiei a fost prezentată inițiativa legislativă a deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, prin care s-a propus prelungirea acestui termen până pe 31 mai 2026. Deputata Inga Sibova a declarat că proiectul vine în contextul multiplelor solicitări din partea cetățenilor care nu au reușit să-și privatizeze locuințele.

Proiectul a fost avizat cu propunerea să fie comasat cu inițiativa legislativă a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Vasile Grădinaru, care de asemenea propune prelungirea termenului de privatizare, însă până în decembrie 2025. Deputatul a menționat însă că acest termen ar trebui să fie unul definitiv, iar după expirarea lui, locuințele neprivatizate vor fi considerate locuințe sociale.

În cadrul ședinței a fost menționat că, din varii motive, sunt multe locuințe care nu au fost privatizate, pentru care cetățenii nici nu au depus cereri. Astfel, în prezent sunt circa 9 mii de locuințele pasibile privatizării, dintre care circa 6 mii sunt în municipiul Chișinău.

Inițiativa legislativă urmează să fie examinată și adoptată în plenului Parlamentului.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult