Politic

Președinta Maia Sandu va dona premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”

Aflată într-o vizită de lucru în Germania, la Leipzig, președinta Maia Sandu a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Premiul este însoțit de 25.000 de euro, sumă pe care Maia Sandu a declarat că o va dona.

presedinte.md
Sursa: presedinte.md

„Acest premiu nu este doar o recunoaștere a eforturilor mele, dar și o dovadă a rezilienței și determinării cetățenilor Republicii Moldova în calea spre democrație, a spus Maia Sandu, potrivit unui comunicat al Președinției.

După întrevederea de vineri cu șefa statului, la Berlin, președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a afirmat: „În vremuri în care războiul a revenit în Europa și când democrația liberală trebuie să se afirme pe plan intern și extern, conduceți țara cu încredere și curaj. Fie ca acest premiu să vă dea putere să vă continuați angajamentul pentru o Moldovă democratică și europeană”.

Premiul „Robert Blum pentru Democrație” este oferit la fiecare doi ani personalităților care s-au remarcat în promovarea drepturilor omului și democrației.

Robert Blum a fost un politician german din secolul al XIX-lea, care a luptat pentru unificarea Germaniei, pentru justiție și libertate.

Președinta Maia Sandu se află într-o vizită de lucru în Germania, în perioada 17-18 mai, unde a avut întâlniri cu oficiali ai Germaniei, inclusiv, președintele Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și președinta Bundestagului, Bärbel Bas. De asemenea, vineri s-a văzut cu comunitatea de moldoveni din Berlin și urmează să discute azi și cu conaționalii din Frankfurt pe Main.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult