Social

Număr record de femei, angajate în câmpul muncii, în 2023. Buzu: „Sper să înregistrăm rezultate și mai bune”

Numărul femeilor din Republica Moldova, angajate în câmpul muncii, a atins valori record, în anul precedent. Datele Ministerului Muncii și Protecției Sociale arată că, în 2023, au fost angajate cu peste 23 de mii mai multe femei decât în 2022 și cu aproape 17 mii mai multe decât în anul 2019. Ministrul Alexei Buzu susține că acest lucru a fost posibil grație programelor prin care statul susține părinții și, în mod special femeile, să combine viața profesională cu cea de familie.

Imagine simbol
Sursa: Imagine simbol

Ministerul de resort precizează că, în anul 2023, a fost înregistrat cel mai mic număr de femei inactive pe piața forței de muncă. Cifra a scăzut de la aproape 716 mii în 2019 la circa 653 de mii – în 2023.

A crescut, potrivit sursei citate, și rata de ocupare și de participare a femeilor cu dizabilități. Cifra este cea mai mare din ultimii cinci ani, precizează Ministerul Muncii.

„Mă bucur să consta, că rezultatele pentru 2023 sunt semnificativ mai bune cu perioadele precedente și sper ca pentru anul 2024 să înregistrăm rezultate și mai bune. În cadrul Ministerului vom continua să elaborăm politici pentru a susține și încuraja femeile să-și dezvolte cariera profesională, având, în același timp, posibilitatea să fie alături de familie, aici acasă, în Moldova”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult