Economic

Directorul Agenției Rezerve Materiale: Livrarea motorinei către fermieri decurge conform graficului aprobat

Livrarea motorinei către fermieri decurge conform graficului aprobat, ne-a declarat directorul Agenției Rezerve Materiale, Marin Lisî. Precizările au fost făcute după ce reprezentanții Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare au anunțat că încă nu toți agricultorii, care beneficiază de motorina din România au venit să o ridice de la punctele de distribuție.

facebook// Agenția Rezerve Materiale
Sursa: facebook// Agenția Rezerve Materiale

„Livrarea motorinei către fermieri decurge conform graficului aprobat. La moment nu întâmplăm careva probleme în livrarea motorinii către beneficiarii finali. Dacă să vorbim în valori procentuale, aproximativ 85% din motorină deja a fost livrată fermierilor. După principiul zonal, 26 de raioanii integral au recepționat motorina. Comparativ cu data precedentă, noi mergem cu pași avanțați spre livrarea acesteia. Și de ce spun cu pași avanțați? Pentru că avem livrate și până la 200 și ceva de tone pe zi”, a declarat Marin Lisî.

Autoritățile au anunțat în aprilie anul trecut că România donează motorină în calitate de ajutor umanitar Republicii Moldova. În total, țara vecină ne-a oferit 4 mii de tone de motorină pentru a fi distribuită fermierilor afectați de seceta din 2022. Din cauza că nu a fost identificat un spațiu pentru depozitarea acesteia, motorina a ajuns abia în luna aprilie 2024 în Republica Moldova.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult