Economic

Venituri mai mari, cheltuieli – mai mici. R. Moldova a încheiat luna aprilie cu un deficit bugetar de peste 4 miliarde lei

Veniturile la bugetul de stat au crescut, în primele patru luni ale anului curent, anunță Ministerul Finanțelor. Potrivit sursei, acestea au constituit circa 21 de miliarde de lei, adică cu aproape 965 de milioane de lei sau cu 4,8% mai mult, decât în aceeași perioadă a anului 2023.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă aproape 9,7 miliarde lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal - circa 11,9 miliarde lei.

Potrivit sursei citate, pe de altă parte, cheltuielile bugetului de stat au constituit puțin peste 25 de miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mici cu 1,5% sau cu puțin peste 393 de milioane de lei.

Ministerul Finanțelor mai precizează că executarea bugetului de stat, la finele lunii aprilie a anului curent, s-a încheiat cu un deficit în sumă de aproape 4,1 miliarde lei.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult