Social

Militarii din R. Moldova și România ar putea participa în comun la misiuni, sub egida UE. Protocol, semnat la București

Militarii din Republica Moldova și din România se vor putea pregăti și participa în comun la misiuni și operații sub egida organizațiilor internaționale, cum ar fi Uniunea Europeană. Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și omologul său român, Angel Tîlvăr, au semnat astăzi, 24 mai, la București, cel de-al doilea Protocol de amendare a Acordului privind cooperarea în domeniul militar, încheiat pe 20 aprilie 2012, la Chișinău.

Precizăm că ministrul Anatolie Nosatîi a efectuat o vizită oficială astăzi la București, la invitația omologului său român, Angel Tîlvăr.

Ministerul Apărării anunță că cei doi oficiali au avut o întrevedere bilaterală, în cadrul căreia au discutat despre situația de securitate din regiunea Mării Negre și modalitățile prin care România ar putea să sprijine Republica Moldova în contextul creșterii rezilienței la provocările actuale. Totodată, dialogul dintre cei doi miniștri a vizat cooperarea bilaterală în domeniul apărării și perspectivele de consolidare a parteneriatului.

Sursa citată precizează că ministrul Nosatîi a mulțumit părții române pentru „sprijinul consistent și necondiționat” în expertizarea și îmbunătățirea documentelor de politici în domeniu, precum și pentru desfășurarea activităților comune de instruire și participarea la eforturile internaționale de menținere a păcii.

La rândul său, Angel Tîlvăr a reafirmat „angajamentul ferm pentru consolidarea securității și promovarea stabilității în regiune, precum și pentru modernizarea și reformarea sistemului de apărare al Republicii Moldova”, mai precizează Ministerul Apărării de la Chișinău în comunicatul citat.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult