Social

1.500 de copii din R. Moldova și Ucraina au promovat pacea, prin cântec, la Chișinău. Prodan: „Avem un izvor nesecat de talente”

Vocile a 1.500 de copii au răsunat astăzi, în unison, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, la Marele Cor al Copiilor. La eveniment au participat copii din toată țara, de diferite etnii. Evenimentul a avut loc în contextul Zilei Internaționale a Copiilor.

Facebook: Ministerul Culturii
Sursa: Facebook: Ministerul Culturii

Potrivit reprezentantei de țară la UNICEF Moldova, Maha Damaj, corul a reunit vocile copiilor de diferite etnii: români, bulgari, romi, găgăuzi, precum și voci ale copiilor refugiați din Ucraina.

„Fiecare copil are posibilitatea de a participa și a de a fi celebrat. Corul este o sărbătoare a drepturilor universale pentru fiecare copil. În vreme ce marcăm în acest an 35 de ani a Convenției cu privire la Drepturile Omului, să ne amintim că, indiferent cine sunt, de unde provin sau de provocările cu care se pot confrunta, toți copiii sunt egali în drepturi și demnitate”, a declarat Maha Damaj.

Copiii din circa 30 de coruri din republică, ghidați de 20 de dirijori, au fost acompaniați de Moldovan Youth Orchestra, dirijor Andriano Marian.

„Am susținut cu inima deschisă, alături de UNICEF, acest proiect, celebrând în mod solidar Ziua Internațională a Copiilor. Iar această mare de oameni frumoși, circa 30 de coruri și 20 de dirijori, copii de diferite etnii din toată țara noastră și copii refugiați din Ucraina, ne-a amintit că avem un izvor nesecat de talente”, a precizat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Prim-ministrul Dorin Recean, prezent la eveniment, a specificat că tânăra generație ne demonstrează potențialul nelimitat.

„Copiii ne-au reamintit cât de frumoși și talentați sunt oamenii Moldovei. Marele Cor al Copiilor ne demonstrează potențialul nelimitat al tinerei generații. Să fim alături de ei, să le ascultăm vocile și să îi susținem în drumul lor către succes. Guvernul va continua să investească în educație, cultură și arte, pentru că doar astfel vom putea construi o societate în care fiecare copil își poate îndeplini visurile”, a menționat Dorin Recean.

Concertul „Marele Cor al Copiilor” a fost organizat de UNICEF și Ministerul Culturii, în parteneriat cu Moldovan National Youth Orchestra.

Citește mai mult