Regional

Ukrhidroenergo: Scăderea nivelului apei în râul Nistru în zona Cernăuți este cauzată de mărirea producției de energie la Centrala Novodnistrovsk

Scăderea nivelului apei râului Nistru în regiunea Cernăuți este cauzată de o creștere a eliberării apei pentru mărirea producției de energie la Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsk. Informația a fost confirmată, pentru publicațieii ucrainene, de reprezentanți ai întreprinderii de stat Ukrhidroenergo, care administrează hidrocentrale majore de-a lungul râurilor Nipru și Nistru.

„Acum consumăm cu 30% mai mult pentru a crește producția”, a comunicat sursa.

Anterior în spațiul public au apărut imagini din Ucraina, care au arătat că râul Nistru a secat în apropiere de orașul Hotin, regiunea Cernăuți. Ulterior, Ministerul Mediului din Republica Moldova și Agenția „Apele Moldovei” au venit cu o reacție. Instituțiile au declarat că segmentul râului Nistru din Moldova nu va seca, deoarece „scurgerea pe teritoriul țării este compensată din lacul de acumulare Nistrean, care asigură un volum suficient pentru a acoperi necesitățile atât în alimentarea cu apă a populației, cât și menținerea condițiilor de viață în ecosistemele acvatice”.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult