Social

Acces limitat în anumite locuri publice din Chișinău, în contextul vizitei lui Antony Blinken în Republica Moldova

Accesul persoanelor în anumite locuri din capitală, din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău, va fi restricționat pe 29 mai, între orele 08:00 și 21:00, în contextul vizitei secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, în Republica Moldova. În perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială vor fi interzise, de asemenea, manifestările în masă, precum și lucrările de reparație a drumurilor sau de tăiere a copacilor, anunță Primăria Chișinău.

Imagine simbol
Sursa: Imagine simbol

Municipalitatea face apel la conducătorii auto să se conformeze cerințelor oamenilor legii, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Străzile pe care traficul rutier va fi restricționat, temporar

Inspectoratul General al Poliției anunță că pe perioada deplasării cordonului oficial, pentru scurt timp traficul rutier va fi restricționat parțial în perimetrul următoarelor străzi:

bd. Dacia, perimetrul Aeroportul Internațional Chișinău – strada Ciuflea; •⁠ ⁠strada Ciuflea, perimetrul bd. Dacia – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt; •⁠ ⁠bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul str. Ciuflea – str. Serghei Lazo; -str. Mitropolitul G. Bănulescu – Bodoni, perimetrul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. M. Varlaam; -str. M. Varlaam, perimetrul str. Mitropolitul G. Bănulescu – Bodoni – str. Vlaicu Pârcalab; -str. Vlaicu Pârcalab, perimetrul M. Varlaam - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt; -str. Maria Cebotari, perimetrul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Mitropolitul Dosoftei; -str. Ismail, în perimetrul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Pan Halippa; -str. Pan Halippa; -șos. Hîncești, de la str. Pan Halippa – str. Academiei; -str. Academiei; -str. Gh. Asachi, de la str. Pan Halippa – str. Academiei.

În context, Poliția solicită cetățenilor ca în această perioadă să nu parcheze mașinile în perimetrul străzilor menționate, să aleagă pentru deplasare străzile adiacente, în timpul deplasării să nu blocheze intersecțiile, să manifeste înțelegere și respect reciproc și să respecte regulile de circulație și cerințele polițiștilor.

Șoferii care vor avea dubii dacă este sau nu permisă parcarea pe anumite străzi, în contextul delegației oficiale, sunt îndemnați să lase „neapărat” pe parbrizul mașinii un număr de telefon la care ar putea fi contactați de polițiști, în cazul în care automobilul prezintă un impediment.


Precizăm că secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, este așteptat miercuri, 29 mai, la Chișinău, unde va avea convorbiri cu președinta Maia Sandu și cu premierul Dorin Recean. Această vizită importantă vine să reconfirme caracterul strategic al dialogului bilateral moldo-american, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că Antony Blinken va anunța un nou ajutor american care va sprijini independența energetică a Republicii Moldova și va consolida democrația țării în fața amenințărilor rusești.

Precizăm că aceasta va fi a doua vizită a șefului diplomației americane la Chișinău, după cea din martie 2022. La acea vreme, oficialul american s-a aflat în țara noastră timp de două zile și s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu, fosta prim-ministră Natalia Gavrilița și fostul ministru de Externe, Nicu Popescu.

După începerea războiului din Ucraina, SUA au sporit sprijinul financiar pentru Republica Moldova și au sancționat oligarhi moldoveni care ar fi plănuit să destabilizeze țara.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult