Cultură

Eveniment la Cercul Polar // Cămașa cu altiță din R. Moldova va fi expusă în Suedia alături de obiecte de artă ale meșterilor locali și populației indigene

Cămașa cu altiță, inclusă în anul 2022, pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității (UNESCO) ca element de identitate culturală în România și Republica Moldova urmează să traverseze Cercul Polar pentru o expoziție unică a artiștilor din Republica Moldova și celor din nordul Suediei, la Kiruna.

Pe 5 iunie, în preajma Zilei Naționale a Suediei, Ambasada Republicii Moldova la Stockholm împreună cu primăria orașului Kiruna, Asociația Autorităților Locale a Regiunii Norrbotten County și Societatea de Arte Norrbotten, vor inaugura evenimentul la renumitul Centru AuroraKulturhus expoziția „Practicing Our Knowledge”, a precizat pentru Radio Moldova, ambasadoarea Extraordinară și Plenipotențiară a Republicii Moldova în Regatul Suediei, Liliana Guțan.

Tradiționalele cămăși cu altiță vor fi prezentate de către meșterițele de la Șezătoarea Basarabiei și MăiestrIA, alături de obiectele de artă ale meșterilor locali și populației indigene ale Regiunii Arcticii Înalte.

Expoziția va fi deschisă până pe data de 12 iulie curent, în Sala de Arte al Aurora Kulturhus.

Autor: Anatol Caciuc

Citește mai mult